Media (archief)

Update 16/08/2018

 

https://denoordoostpolder.nl/2018/08/13/zomerse-vakantietas-voor-80-kinderen

_____________________________________________________________________________________________
http://www.vrijwilligerspuntnop.nl/vrijwilligers-in-de-spotlight
Nog even een bericht van januari.. omdat ik het zo’n mooi initiatief vond.

Klik om toegang te krijgen tot PAEDWIZERKE-nr.-7-02-02-2016.pdf

http://www.denoordoostpolder.nl/nieuws/74459/ruimtenood-voor-feestvoornop/

file:///C:/Users/gebruiker/Downloads/09-2016.pdf
BEDRIJFSBROODJES De maand september gaat een euro per broodje naar Feestvoornop.

03.09.2016 / by Restaurant Eindeloos

In samenwerking met Stichting Carrefour hebben wij het initiatief genomen tot het bedrijfsbroodje van de maand.
In het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen is besloten om gezamenlijk dit project uit te voeren en de
plaatselijke (vrijwilligers)organisaties te ondersteunen.

Het werkt als volgt:
Elke maand kiezen 4 bedrijven hun favoriete broodje of geven hiervoor de ingrediënten aan.
Van elk verkocht broodje gaat 1 euro naar een lokaal doel wat ondersteuning nodig heeft.
Het vrijwilligerspunt van Carrefour koppelt maandelijks een activiteit of project van een (vrijwilligers)organisatie in de
Noordoostpolder aan de maandbroodjes, die vervolgens de euro’s van de verkochte broodjes mogen ontvangen.
Aan het eind van het jaar maken wij de winnaar van het best verkochte broodje bekend, dus het wedstrijdelement is ook aanwezig!
Met deze actie komen het bedrijfsleven en het vrijwilligerswerk op een unieke manier bij elkaar.

 

http://www.restaurant-eindeloos.nl/events/bedrijfsbroodjes-2/#

Oktober 2015
http://www.omroepflevoland.nl/luisteren/Aernout-in-de-ochtend?id=128894#

Sluispunt. blz 5
https://drive.google.com/file/d/0B4wF5m5Smh1vRkRKTlpRemt2enc/view

http://www.denoordoostpolder.nl/nieuws/68659/sint-komt-bij-alle-kinderen/

2014
http://www.denoordoostpolder.nl/nieuws/61927/feestvoornop-kan-rekenen-op-steun-specsavers/

Een mooi artikel in de Poldermagazine.
Een stukje op http://www.Happinez.nl

De feestdagen komen er weer aan! Een periode waar je je als kind vaak het meeste op verheugd. Hoe kan dat ook anders met alle cadeautjes en gedichten voor Sinterklaas, oneindig veel snoep en pepernoten en kerstkransjes en oliebollen met Kerst en Oud en Nieuw.

Verwennen
Moeders in de bijstand hebben echter geen geld om kinderen te verwennen op feestdagen, verjaardagen of andere speciale gelegenheden. Daar wil Feestvoornop iets aan doen, door kerstpakketen en verjaardagspakketten voor deze kinderen te maken.

Puzzels en poppen
Wil je dit initiatief steunen? Dat kan: Feestvoornop maak je blij met speelgoed als boekjes, stiften, poppen, puzzels, kleurboeken, auto’s, lego, stickers, een voetbal, make-up spulletjes, Playmobil en Duplo. Maar ook Pepernoten, chocoladeletters, kerstkransjes en ranja zijn meer dan welkom.

Mocht je spullen overhebben die je graag wilt doneren, dan kun je contact opnemen met feestfoornop@hotmail.com. Voor meer informatie neem je een kijkje op feestvoornop.webklik.nl

 

Afgelopen week in de Flevopost en in het sluispunt een artikel gehad.

http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/108729/noordoostpolder-polderpluim-voor-feest-voor-nop

http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/107974/noordoostpolder-feest-voor-nop-wil-speelgoedbank-uitbreiden

http://www.nieuwsnet-steenwijkerland.nl/index.php/wonen/4990-sidekick-schenkt-kinderboeken-aan-goed-doel

http://www.denoordoostpolder.nl/evenementen/48771/feestvoornop-gaat-tweede-seizoen-in/

http://www.flevopost.nl/nieuws/noordoostpolder/294152/december-moet-voor-alle-kinderen-in-de-polder-een-feestmaand-zijn.html

December moet voor alle kinderen in de polder een feestmaand zijn

Marknesse – ‘Er zijn veel mensen die het om welke reden dan ook financieel zwaar hebben’, zegt Irmgard Breidenbach uit Marknesse. Daarom houdt ze nu voor het tweede achtereenvolgende jaar het Feestvoornop.
Een speelgoedinzamelingsactie om ouders tegemoet te komen die zelf geen geld hebben voor decembercadeaus voor hun kinderen. Tot 10 november kunnen gezinnen met kinderen worden opgegeven of zichzelf aanmelden. ‘Mensen sturen mij een mail en dan krijgen de gezinnen een inschrijfformulier,’ zegt Breidenbach.‘Ik doe het altijd in goed overleg, want sommige mensen zitten er niet op te wachten. Sommigen hebben een groot schaamtegevoel.’ Breidenbach begint nu met het verzamelen van goed speelgoed en lekkers om de pakketten samen te kunnen stellen.
Pakjeskamer Dertien
In de logeerkamer, omgedoopt tot Pakjeskamer Dertien, worden de cadeaus, limonade en pepernoten verzameld. ‘Ik hoef geen nieuwe spullen,’ zegt Breidenbach. ‘Als het er maar goed uit ziet.’ Boeken waar niet in is gekrast en waar geen naam in staat, complete puzzels, knutselspulletjes, sieraden, make-upspulletjes. Ze heeft vooral speelgoed nodig voor jongens en meiden vanaf een jaar of acht.
En dan worden de pakketten gemaakt. Elk kind krijgt een paar cadeaus en wat pepernoten. ‘Het is een heel gedoe’, lacht Breidelbach. ‘Maar er zijn gelukkig veel mensen om me heen die me helpen met het inpakken van alles.’ Soms vinden de ouders het leuk om de presentjes zelf in te pakken, dat kan ook. ‘We overleggen veel.’
Erg zwaar
Vorig jaar werden 105 kinderen blij gemaakt. Een aantal dat Feestvoornop ook dit keer denkt te halen. ‘Er is veel vraag naar,’ zegt Breidenbach. ‘Ook de Voedselbank merkt een toename van mensen die het financieel niet meer aan elkaar kunnen knopen. Maar er zit nog een groep boven die het erg zwaar heeft, waarvoor deze actie heel hard nodig is.’ Daar komt bij dat ze de speelgoedkast van haar eigen kinderen eens goed bekeek en bedacht dat zij wel erg veel spulletjes hebben. ‘Mijn zoon geeft ook speelgoed weg.’Gezinnen met kinderen kunnen contact opnemen met Feestvoornop via e-mail, internet of door te bellen met 0527-619353 (tussen 20.00 en 21.30 uur).
__________________________________________________________________________________________________
Een stukje in de Stentor
http://www.destentor.nl/regio/noordoostpolder/ook-dit-jaar-feestvoornop-1.4048037#content

NOORDOOSTPOLDER – Het succes van vorig jaar smaakt naar meer. Feestvoornop wist tijdens het Sinterklaasfeest en kerst van 2012 ongeveer 105 kinderen in de Noordoostpolder aan een cadeau te helpen.
Het initiatief om mensen die zich niet meer een cadeau voor hun kind kunnen veroorloven te ondersteunen krijgt dit jaar dan ook een vervolg. De initiatiefnemers zijn zowel op zoek naar cadeautjes als naar geld. Ook gezinnen met kinderen tot 12 jaar die ondersteuning nodig hebben kunnen zich tot 10 november melden via 0527-619353 (20.00-21.30 uur) of op feestvoornop@hotmail.com

________________________________________________________________________________________________________
Kranten artikelen 2012
Het dubbele gevoel bij ‘feest voor nop’

Auteur: door Henriët Dijk | woensdag 24 oktober 2012 | 06:54
Tekstgrootte

MARKNESSE – Een stapel jutezakken, rollen inpakpapier, scharen, plakband en zeven vaardige handen. Binnen twee uur staan in voormalige kantoorruimte van mechanisatiebedrijf Weevers in Marknesse cadeaupakketten klaar.
Ingepakt speelgoed dat gaat naar kinderen die anders geen of nauwelijks geschenken krijgen tijdens de feestdagen in december. “Het is een mooi project, jammer dat het nodig is”, vat initiatiefnemer Irmgard Breidenbach het dubbele gevoel samen.

De 39-jarige inwoonster van Marknesse kwam in de zomervakantie op het idee van ‘feest voor nop’. Cadeaus voor noppes voor kinderen uit gezinnen in de Noordoostpolder, kortweg Nop, die het niet zo breed hebben. De jutezakken gaan nu echter ook richting Genemuiden, Lelystad, Dronten en Kampen. “Op een gegeven moment dacht ik ‘als het zo nodig is’. Bovendien had ik de spullen er ook voor”, verklaart Breidenbach de uitbreiding van haar werkgebied.

Dat ze zich inzet voor mensen aan de onderkant van de samenleving zit diepgeworteld bij haar. Medio jaren negentig was ze op pad – in Amerika en Europa – met de vrijwilligersorganisatie ‘Up with People’. Deze organisatie zet zich in voor een betere verstandhouding tussen mensen. “Ik heb parken schoongemaakt en buurthuizen opgeknapt.” Later werd ze coördinator bij Up with People. De ervaring met het vele regelwerk dat ze doen heeft opgedaan, komt nu mooi van pas. “Netwerken is het kernwoord van dit hele project”, vertelt ze.

Via familie, vrienden, collega’s van school De Optimist en Facebook roept ze mensen op om (tweedehands) speelgoed in te leveren. Dozen vol heeft ze inmiddels. Netjes gesorteerd naar leeftijdsgroep en geslacht. Ook pepernoten en jutezakken komen via via bij haar. “Van de puzzels heb ik alle stukjes geteld. Je geeft iets weg hé? Als je het in de winkel koopt en het klopt niet, dan kun je het terugbrengen.” Wat ze nu overhoudt, wil ze volgend jaar gebruiken. Misschien al voor de Sinterklaastijd, als gezinnen bijvoorbeeld verjaardagscadeaus of een geschenk voor het zwemdiploma zoeken.

Gezinnen of hun hulpverleners kunnen op een formulier aangeven wat de wensen zijn van de opgegeven kinderen. In het gros van de gevallen lukt het nu om één of twee zaken op de verlanglijst bij de zak in te stoppen. “Het eerste was ik zeg als ze zich bij mij melden is ‘wat dapper van jou’. Als anderen een gezin aanmelden vraag ik wel of het gezin er zelf achter staat”, aldus Breidenbach. Indien gewenst blijven de familie compleet anoniem. Dan maken ze in Marknesse een pakket klaar voor ‘kind 1’ en ‘kind 2’.

Het aanmelden van gezinnen kan nog tot 12 november. Grootste wens van feest voor nop zelf is een eigen opslagruimte. http://www.feestvoornop.webklik.nl
MARKNESSE – Waar vakantie en een rondje door de garage al niet toe kan leiden. Bij Irmgard Breidenbach uit Marknesse tot een (pril) initiatief om gratis Sinterklaas- en kerstcadeaus in te zamelen voor gezinnen uit de Noordoostpolde…
r die het niet breed hebben.
Onder het mom ‘feest voor NOP’ zoekt zij nu werk- en/of opslagruimte, medestanders, geschenken en adressen waar de hulp welkom is. Breidenbach broedde al een tijdje op het idee om iets te doen voor haar medemens. In de vakantie viel het kwartje. Mede omdat ze de ‘rijkdom’ aan (oud) speelgoed van haar kinderen in de garage zag liggen. Tegelijkertijd las ze een verhaal over een weggeefwinkel in Delft. Met haar ‘feest voor NOP’ hoopt ze dat meer inwoners de inhoud van hun garage of zolder nog eens kritisch bekijken. “Aangezien dit een particulier initiatief is doe ik het voor niks en ik richt mij op de Noordoostpolder (NOP). Ook hoop ik dat ik veel spullen voor niks zal krijgen”, aldus Breidenbach.

Zaterdagavond heeft ze haar kennissenkring gemaild en een oproep op Facebook gezet. “Als ik zie hoeveel reacties ik al heb gehad, denk ik ‘zo!’ Ik wil nog contact zoeken met de Voedselbank. Ik wil geen andere instanties in het vaarwater zitten”, vertelt zij.

Stentor 27 augustus 2012.
Stentor september 2012

Ook een telefonisch interview gehad met omroep Flevoland.

Zij hebben er ook een filmpje bijgemaakt. Klik op onderstaande link.

http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/94065/inzameling-speelgoed-voor-kinderen-uit-arme-gezinnen

Inzameling speelgoed voor kinderen in NOP
maandag 27 augustus 16:02

(Foto: Boom regionale uitgevers)
Marknesse – Inwoners van de Noordoostpolder die thuis overbodig speelgoed hebben liggen, kunnen dat afstaan voor een goed doel. Irmgard Breidenbach wil dit speelgoed de komende Sinterklaas en Kerst aan kinderen schenken die het niet breed hebben.

Irmgard Breidenbach uit Marknesse is moeder van twee kinderen. Onder de naam Feest voor NOP zamelt zij speelgoed in. ‘Er zijn in Nederland en zeker ook hier in de omgeving genoeg mensen die in de bijstand zitten of door schulden, door welke omstandigheden dan ook, geen geld overhouden om hun kinderen te verwennen. Of het simpel gezegd niet breed hebben.’

Haar doel is daarom om in december mensen blij te kunnen maken. Daarom doet ze een oproep ‘Ik ben opzoek naar cadeautjes voor kinderen zoals boekjes, stiften, poppen ,puzzels, kleurboeken, auto’s, lego, stickers, voetbal, make-up spulletjes, inpakpapier, versnaperingen zoals pepernoten, chocoladeletters, kerstkransjes ranja, cake. Ook tasjes om cadeautjes in te verpakken, slingertjes en plakband is welkom. De spullen mogen uiteraard tweede hands zijn mits ze in goede staat zijn.’

Ook is ze nog op zoek naar een opslagplaats of distributiecentrum, waar zij dit het beste zou kunnen doen. Het liefst in Marknesse, omdat het gebied waar ze zich in eerste instatie op richt de Noordoostpolder is.

Gezinnen die deze hulp kunnen gebruiken kunnen aangemeld worden via feestvoornop@hotmail.com

Artikel in sluispunt 05-09-2012
Artikel in sluispunt 18-09-2012